Våra behandlingar

Vi utför många typer av behandlingar här på Fot & Kropp. Nedan ser du ett urval av de behandlingar vi erbjuder.

Ansikt- & huvudmassage

Regelbunden massage av ansikte, huvud, nacke och skuldror slappnar av spända muskler och bjuder in sinnet till stillhet. Det förbättrar cirkulationen till och från huvudet vilket stimulerar naturlig hälsa och vitalitet.
Cirkulationen till och från huvudet kan vara begränsat av spänningar i muskler och bindväv, vilket minskar flödet av vital näring (energi) och syre. Huvudvärk och migrän som orsakats av spänning och stress är inte ovanligt. Andra problem kan vara svaghet, nervositet och överaktivt tänkande.
Behandlingen inleds med en speciell avslappningsmetod.
Fortsätter sedan med Indisk huvud och ansiktsmassage som lösgör och förebygger blockeringar i kroppens olika cirkulationssystem samt stödjer avspänning och avslappning.

Effekter av huvudmassage:
Ökar tillförseln av vital näring och syre samt stödjer utrensning av slaggprodukter. Förbättrar cirkulationen i huvudet samt till och från huvudet. Löser upp spänningar i muskler och vävnader. Reglerar överskott av värme i huvudet. Hjälper till att lösa upp huvudvärk och förebygga migrän. Stimulerar hårväxt. Kan förbättra syn, hörsel, lukt och smak. Reglerar ett överaktivt tänkande och ger avslappning av sinnet. Balanserar och stimulerar hela nervsystemet.

Effekter av ansiktmassage:
Löser upp spänningar i ansiktsmuskulaturen.
Ökar cirkulationen och stödjer avsöndringen av slaggprodukter. Hjälper hudens ständiga återhämtnings-/föryngrings-process. Förebygger acne. Förebygger rynkor.

Pris 820 kr

Regndroppsmassage

Genom att blanda milda massagefrekvenser med specifika eteriska oljor har man skapat en upplevelse som öppnar upp energiflödet i hela kroppen. Det är en läkande och effektiv behandling som motverkar stress och värk samt stärker hela kroppen och själen.

Behandlingen/massagen genomförs under fotsulorna samt med fjäderlätta strykningar på rygg och axlar i ca 1 timme men oljorna fortsätter att ”arbeta” i din kropp i en vecka efter behandlingen. Pris 820 kr

Koppning

Koppning är en metod där man med vakuum lyfter upp hud och bindväv. Den har använts inom kinesisk medicin i drygt 4 000 år och finns i dag i alla länder. Jag använder gummikoppor och en skön olja. Metoden kan vara kraftfull eller mjuk beroende på ditt tillstånd och din hudkvalitet. Det liknar djup bindvävsmassage, cirkulationen ökar, slaggprodukter i underhuden frisätts och utrensningsprocessen ökar, matsmältningsorganen aktiveras och det ger en avslappnande effekt. Även nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras. Många med smärtor i rygg, nacke och axlar väljer koppning men det påverkar även inre tillstånd som menstruationskramper, magkatarr, förstoppning, nattliga benkramper och cirkulationsbesvär.

Många problem kan behandlas med koppning men eftersom det finns en del kontraindikationer kommer  jag att kontakta dig så snart du har bokat in dig eller så ringer du mig för bokning.

Tid 45 min Pris 700:-

Fot- & underbensmassage

En skön fot- och underbensmassage där jag jobbar med musklerna i foten, vaden och framsida benet. Massagen ökar blodcirkulationen, minskar spänningarna och ger en skön avslappnad känsla.

Tid 30 min Pris 500 kr

Underbensmassage

En skön underbensmassage där jag jobbar med musklerna i vaden och framsida benet. Massagen ökar blodcirkulationen, minskar spänningarna och ger en skön avslappnad känsla.

Tid 20 min Pris 350:-

Vaxning av underben

Vax från uppvärmda kassetter rollas på och därefter avlägsnas hår och vax med hjälp av papper. För bästa resultat ska du inte ha smörjt dina ben och ovansida fot med lotion den dagen. Håren bör ha vuxit ut minst 6 mm.

Efter vaxningen ska du inte utsätta benen för klorbad, solning eller lotion de första 48 timmarna

Pris 450 kr

Artikulering av leder i fötter

Artikulering används vid behandling av stela leder, där det finns en möjlighet att återfå rörligheten och där man sedan försöker bibehålla rörelsen. Den innebär att man schematiskt rör leder i fötterna inom dess naturliga rörelseomfång, utan att det känns. Det töjer ut bindväven runt leden så att rörelsen och ledvätskan ökar. Behandlingen inleds med fotmassage för att värma upp foten.

Artikuleringen kan kombineras med medicinsk fotvårds behandling. Boka då medicinsk fotvård special.

För bästa effekt rekommenderas att börja med ett behandlingsprogram om 5 tillfällen. Därefter kan man underhållsbehandla med enstaka behandlingar.

Vid bokning av fem tillfällen erbjuder jag ett paketpris för 2250:-. Enstaka behandlingar, tid 25 min 480 kr

Liktornsbehandling

Borttagning av liktorn på bästa sätt för dig.

Tid ca 30 min Pris 400 kr

Medicinsk fotvård

Börjar behandlingen med ett uppmjukande fotbad. Rensar, klipper och slipar naglarna. Behandlar hälsprickor, nageltrång, förhårdnader, vårtor, liktorn mm.

Filar fötterna mjuka och avslutar behandlingen med att smörja och ge fötterna en skön massage.

TId 50 min Pris 690 kr

Medicinsk fotvård special

Det innebär förutom medicinsk fotvård att du väljer antingen artikulering eller underbensmassage som extra. Kan även bokas vid behov av extra lång tid för fotvården.

Tid 80 min Pris 980 kr

Medicinsk fotvård hembesök

Börjar behandlingen med ett uppmjukande fotbad. Rensar, klipper och slipar naglarna. Behandlar hälsprickor, nageltrång, förhårdnader, vårtor, liktorn mm. Filar fötterna mjuka och avslutar behandlingen med att smörja och ge fötterna en skön massage.

Pris 1350 kr vid besök max 1,5 mil från Brunflo

Bokas endast via telefon, 070-681 22 83

Nageltrång

Behandling av nageltrång på bästa sätt för dig.

Tid ca 30 min Pris 400 kr

Vårtbehandling

Behandlingen börjar med att vårtan/vårtorna avlägsnas så mycket som möjligt sedan använder vi en effektiv frysmetod som fryser till -89°C.

Tid ca 30 min Pris 450 kr

Tejpning av fötter

Tejpning används både i förebyggande och behandlande syfte för att avlasta eller stödja skadade strukturer. Strävan är att stadga olika strukturer så att oönskade rörelser inte tillåts. Tejpning är bara en tillfälligt stöd för att sedan kunna hitta en mer permanent lösning på problemet.

Ring för pris.

Vill du veta mer vad varje behandling innebär så är du välkommen att ringa 070-681 22 83

Hittar du ingen tid som passar vid bokning, ring mig så löser vi det!

Avbokning

Du är viktig för oss och vi reserverar tiden speciellt för dig.

Därför måste avbokning/ombokning ske så snart som möjligt om du inte kan vara där på bokad tid, allra senast 48 timmar innan.

Ej avbokad tid debiteras fullt pris.

Tack för att du respekterar våra avbokningsregler.

I salongen har vi en del bra produkter till försäljning för både fötter och kropp, ex skor, stödstrumpor, fotkrämer, sulor, etersika oljor. Välkommen in och titta!